Diamantbryne

Diamantbryne

Diamantbrynen finns i väldigt många utföranden. Den typ av industridiamanter som används till dessa har kunnat tillverkas sedan 1953 och bygger på en Svensk uppfinning för ASEA av Erik Lundblad!  Numer finns det produktions- anläggningar för detta runt om i världen, även basplattorna som diamanterna limmas på finns i en stor variation av utföranden, runda för köksknivar och andra knivar, olika rektangulära och fyrkantiga för skölpar och andra formverktyg. Och så finns dom mer platta som ligger på ett substrat av plast, glas eller metall, ofta aluminium men även rostfritt.

Vi har nu ett antal olika diamantbrynen i vårt sortiment, då vi i huvudsak vänder oss till kunder med trähantverk som intresse så är det mest dom lite bredare som vi säljer. Dels Dianovas på glassubstrat och dels dom nya från Trend UK som är större och har en mycket hög noggranhet på planhet, +/- 0.013mm. Detta och deras större yta, 200mm x 76mm, ger en stor arbetsyta och en lång livslängd till ett attraktivt pris skall tilläggas !

Dom varianter vi börjar med är :

DWS/W8/F  Diamnatbryne 200mm enkelsidigt, fint 1000 grit ( 15 micron)
DWS/W8/C  Diamnatbryne 200mm enkelsidigt, mediumfint, grit=340 (45 micron)
DWS/W8/X  Diamnatbryne 200mm enkelsidigt, x-grov 220 grit (75 micron)
DWS/W8/FC  Diamnatbryne 200mm dubbelsidigt, 1000 & 300 grit (nom. 15 & 50 micron)

dom levereras alla med en förvaringsväska tillsammans med en antihalk matta där diamantbrynet läggs när man jobbar med det och dels ett ”suddgummi” för rengöring av ytan.

Användning av diamantbrynen.

dessa brynen kan dels användas till att slipa eggen hos allt från hyvelstål, stämjärn och knivar till frässtål och rakknivar!Men också till att plana våra japanska vattenstenar fungerar dom utmärkt, framförallt det extra grova DWS/W8/X eller det dubbelsidiga DWS/W8/FC